Forside » Unik rute med naturoplevelser i Midtjylland

Unik rute med naturoplevelser i Midtjylland

Naturoplevelser i Midtjylland

Er du til flotte naturoplevelser, smukke solnedgange, udfordrende vandreture og godt selskab nær kyst, sø og å? Gudenåen kendes også som Danmarks længste vandløb og er beliggende i hjertet af Midtjylland. Den har sit udspring ved Tørring (Vejle Kommune) og sin munding ved Randers Fjord.

Du finder noget af den mest betagende natur og berigende dyreliv nær ved åen, og disse omgivelser tiltrækker mennesker i alle aldre.

Vil du have uforglemmelige oplevelser sammen med vennerne eller familien, kan du tage på naturferie i Midtjylland. Herunder kan du læse mere om, hvordan en unik naturferie i Jylland kan planlægges.

Unik rute i midtjylland

Naturoplevelser er der massere af i Danmark. Ved hjælp af dette kort kan man se en unik rute med hele 9 destinationer med forskellige naturoplevelser. Rute er blevet dannet ud fra den kortes vej, hvorpå man kan se alle de forskellige naturoplevelser. Ruten er på cirka 212 km. og tager cirka 3 dage at gennemføre. Vi garantere man får oplevet den skønne natur i Danmark hvis man tør at begå sig på dette eventyr.

1. stop: Kanoophold ved Gudenåen (1 overnatning)

En kanotur er den oplagte måde at starte naturferien på, hvor du sammen med dine venner eller din familie kan sejle på Gudenåen og opleve de imponerende omgivelser fra vandsiden. Når du vælger et luksus-kanoophold, kan du se frem til at sove i højkvalitetstelte med kort afstand til toiletter, bad og adgang til bålfaciliteter. Overnatningen finder sted på nogle af de bedste campingpladser i Jylland. Denne start på ruten er en perfekt naturoplevelse, da man får massere frisk luft i hovedet og kan mærke vandet mellem hænderne.

Læs mere om oplevelsen her

2. stop: Dollerup Bakker

Nord for Hobro ligger Dollerup Bakker, der med sikkerhed kommer til at blive et hit for både børn og voksne. Der er forskellige vandreruter ved bakkerne, som henvender sig til både børn, familier og ældre. Sammen med familien eller vennerne kan I finde frem til dén rute, som matcher jeres ønsker for distance og krav til fysiske udfordringer.

Dollerup Bakker er særligt kendt for sine mange niveauforskelle. Mens det højeste punkt er 63m over havoverfladen, udgør Hald Sø det laveste punkt med sin dybde på 31m.

Der er dømt vild natur til alle retninger, og flere steder ved stierne finder du bord- og bænkesæt, hvor madpakkerne kan nydes i en skøn naturoplevelse.

Læs mere om oplevelsen

3. stop: Daugbjerg Kalkgruber

Ved Viborg kan du tage børnene i hånden og besøge Skandinaviens ældste kalkmine – Daugbjerg Kalkgruber. Stedet er i dag en attraktion, der tiltrækker både danskere og turister, som tager på opdagelse og eventyr i de fascinerende grotter. Der laves aktiviteter i grotterne året igennem, som blandt andet byder på overnatning i grotter, mulighed for at følge i Jens Langknivs fodspor og hilse på flagermus.

Kalkgruberne er beliggende i skøn natur, og der er åbne arrangementer for små og store grupper hele året igennem.

Læs mere om oplevelsen

4. stop: Verdenskortet

Tæt ved Hobro og nær Klejtrup Sø finder du ”Verdenskortet”. Et naturområde, der byder på skønne, sjove, underholdende og interessante aktiviteter for hele familien. Attraktionen har eksisteret i mange år, og i begyndelsen var det kortet over verden, som tiltrak besøgende fra store dele af Midtjylland. Hovedattraktionen er verdenskortet, der er skabt som en udfoldet globus i jorden. Der kan gås fra det ene kontinent til det andet, og på ingen tid kan børnene hoppe fra Italien til Danmark. Attraktionen er en unik kilde til læring omkring både geografi og de 17 verdensmål.

Verdenskortet er et lærerigt sted, der samtidig giver mulighed for masser af leg og afslapning for de voksne. I dag er attraktionen udvidet med både hoppepuder, minigolf, legepladser og cykelbåde.

Læs mere om oplevelsen

5. stop: Vikingecenter Fyrkat

Tæt ved Hobro centrum finder du Vikingecenteret Fyrkat. Arkæologisk set er dette sted et af de mest interessante og værdifulde i Jylland, da det rummer en stor del af vores fælles forhistorie om vikingerne, deres levesteder og gravpladser.

Fyrkat udgør én ud af Danmarks i alt 5 vikingeringborge og er opført af Harald Blåtand i år 980. Den nuværende ringborg er en rekonstruktion af de fund, som er blevet gjort i tidens løb. Ved ringborgen befinder 16 langhuse sig, der er markerede med hvide sted på jorden.

Vikingecenter Fyrkat er et aktivt og levende sted. Der er små vikingehuse, der kan besøges, og som er gjort levende af frivillige i skolernes ferier. Og der er skolestuen, hvor alle er velkomne til at blive klogere på Danmarks fortid.

Læs mere om oplevelsen

6. stop: Glamping hos Cold Hand Winery

Cold Hand Winery er et hyggeligt og charmerende sted ved Randers, der tilbyder glamping i de smukkeste omgivelser. Her kan du og vennerne eller familien tilbringe natten i et luksustelt med masser af plads til ro, afslapning og kvalitetstid.

I dit glampingtelt er der indrettet med en skøn dobbeltseng med linned, dyne og pude. Der er et lille te-køkken, hvor der kan laves varme drikke. Komforten er i top som følge af den indbyggede aircondition og radiator. Morgenmaden er inkluderet i prisen, og sammen med familien eller vennerne kan dagens første måltid nydes udenfor i safaristolene.

Læs mere om oplevelsen

7. stop: Randers Regnskov

2 minutters gåafstand fra Randers Centrum ligger Randers Regnskov, der toner frem med sine 3, velkendte kupler. Hver kuppel er udviklet som et kontinent, så du kan tage familien eller vennerne med Afrika, Sydamerika og Asien. Der er hele tiden nye oplevelser i Regnskoven. I skolernes ferier laves der sjove, spændende og lærerige aktiviteter, og de mange tropiske dyr er hver dag med at gøre opleverne unikke og fascinerende.

Der er rig mulighed for at tilbringe en hel dag i Regnskoven. Attraktionen er beliggende tæt ved Gudenåen, og omkring de 3 kupler er der bygget en stor, udendørs legeplads kaldet ”Danmarksparken”.

Læs mere om oplevelsen

8. stop: Stendysserne ved Trustrup

På smukke Djursland finder du noget af den mest uspolerede natur i Danmark. Her er der alt fra beskyttede naturområder, fredede dyr og punkter, der er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Ved Trustrup kan du besøge stendysserne, der hører til ét af de fredede arealer på Djursland. Stendysserne er med til at fortælle os om, hvordan gravskikkene fandt sted i bondestenalderen.

Der findes en stor jættestue samt 2 dysser på det beskyttede område, der er frit tilgængeligt for alle og enhver. Der kærves ingen entré, og i det tilhørende kulthus kan der læses mere om de fund, som er blevet gjort i forbindelse med udgravningen af jættestuen i midten af 1900 tallet.

Læs mere om oplevelsen

9. stop: Nationalpark Mols-Bjerge

I Danmark findes der 5 nationalparker, hvoraf én af de nyeste er beliggende på den sydlige del af Djursland. Mols-Bjerge består af 180km2 istidslandslandskab og er i dag et af de mest besøgte områder i Østjylland.

Naturområdet er en oplevelse værd hele året rundt, og der er aldrig 2 gåture i nationalparken, der er ens.

I nationalparken er der mulighed for at opleve unik natur, fascinerende fugleliv, smukke kystområder og betagende dyr.

Der findes brochurer og guides i Nationalpark Mols-Bjerge, så du kan få information om oplevelser, der henvender sig til børn, voksne og dig med interesse for fiskeri eller outdoorliv.

Læs mere om oplevelsen