Kroophold

Tæt
Find Nearby Rediger markør lokation Få rutevejledning

Kropophold

Lyder ’kroophold’ ikke lidt gammeldags? Selvom mange af Danmarks kroer har ganske mange år på bagen, så er en stor del af kroerne ganske innovative og nytænkende. Pæne og indbydende værelser er en nødvendighed, hvis man gerne vil lokke gæster til, og det samme gælder faciliteter som underholdnings aktiviteter, wellness og lignende.

Lignende tendenser finder man på menukortet, for det er langt fra alle kroer, som udelukkende har de gamle danske stegeretter og tarteletter på kortet. Flere danske kroer er blevet nævnt i den anerkendte Michelin-guide, og fornem gastronomi er med til at trække alle typer gæster til kroerne. Vandreture er efterhånden blevet en folkesport, og det kan kroerne ofte nyde godt af. Mange kroer ligger nemlig særdeles godt placeret i forhold til at komme ud og udforske den danske natur. I de landlige omgivelser kan den f.eks. stå på ture langs hav, sø eller å, ligesom skove og enge udgør oplagte vandreområder.

Historien bag kroerne

Der er noget romantisk og noget nostalgisk over de danske kroer, som ofte har mange år på bagen. Når man ser en kro for sig, er det gerne med bindingsværk og små skæve vinduer, mens indretningen ligeledes leder tankerne hen på forgangne tider. Historisk set var kroerne spredt ud over hele landet i et sirligt netværk, og i 1396 kom en forordning om, at der skulle opføres en kro for hver 4. mil. Det viste sig dog hurtigt, at denne afstand var for stor, og i 1500-tallet sørgede en ny forordning for, at der blot skulle være 2 a 3 mil mellem kroerne.

Det har således ikke skortet på kroer på de gamle danmarkskort, mens det i dag ser noget anderledes ud. Til gengæld betyder udviklingen, at de kroer der står tilbage, står her af en grund. Sandsynligvis fordi de har noget godt at tilbyde deres gæster. Om det er fremragende mad, en pragtfuld beliggenhed eller en uovertruffen service, vil tiden vise.

Fokus på det nære

Onde tunger vil påstå, at der i samfundet hersket en tendens til, at alt skal være større og vildere. Er det tilfældet, så repræsenterer kroerne det stik modsatte. Her får du nemlig den fred og ro, du ikke oplever i hovedstaden eller de større provinsbyer. Måske er der ovenikøbet tid til at kede sig, eller se hvor marguerit-ruten fører jer hen. Når det kommer til seværdigheder og attraktioner, venter der også mange spændende overraskelser ude i landet. Blandt landets større seværdigheder oplever man en sand popularitetskonkurrence, hvor de mest besøgte attraktioner også er de bedste. Sådan fungerer det imidlertid ikke altid, og der kan være noget ganske befriende ved at opdage – og udforske – små og hidtil ukendte sider af vores land. Danmark rummer mange skatte – både naturlige og kulturhistoriske – og man kan let miste overblikket over dem alle. På den lokale kro kan I med garanti få forslag til mange sjove og anderledes oplevelser og idéer til omveje, der er værd at køre.

Hvad er et kroophold?

Slår man ordet ’kro’ op i ordbogen, kan man læse, at en kro er en restaurant eller et værtshus, som også tilbyder overnatning. Kroerne blev oprindeligt opført til rejsende, og derfor ligger de som regel på landet – langs landevej eller ved færgesteder – eller centralt i en mindre by. Ofte har kroen en intim, gammeldags indretning.

En kro er således et historisk begreb, som er en naturlig del af den danske dna. Mens kroen tidligere blev benyttet af handelsrejsende, benyttes kroen i dag primært til afslapning og festlige arrangementer. I de mindre byer kan kroen stadig være det lokale samlingspunkt, hvor man mødes til fællesspisning, banko og dans, men generelt har kroerne i dag i højere grad status af hotel. At man holder fast i betegnelsen kro, skal nok ses i de associationer netop ordet ’kor’ skaber. Kroen er noget hyggeligt, noget autentisk, noget personligt og noget nært. Modsat de upersonlige hoteller, så kan du sagtens møde kroens imødekommende værtspar, og du kan i det hele taget opleve en stemning, som man ikke oplever på de store hoteller.

Hvad kan du forvente af et kropophold?

Et kroophold kan fungere som en pause fra en travl hverdag. Et pusterum, som ofte befinder sig langt væk fra de store byer, hvor du for alvor kan komme ned i tempo. Her kan I få tid til at nyde hinandens selskab, uden de forpligtelser, man kender fra hjemmets fire vægge. Glem alt om madlavning, tøjvask og alle de andre pligter, og gå i stedet i gang med at udforske områdets bedste attraktioner. Da kroerne ofte ligger udenfor de klassiske turistområder, må I selv være opsøgende i forhold til attraktioner og seværdigheder. Ofte kan I nyde naturen, og f.eks. bruge noget af weekenden på en vandretur langs stranden eller i skov og eng, eller se forskellige seværdigheder i området.

Kroophold er også indbegrebet af lækker mad i rigelige mængder. Selvom man naturligvis sagtens kan bestille et kroophold uden mad – hvor det kun handler om overnatning og evt. morgenmad – så er det oplagt at inkludere en skøn middag.

Kroophold med mad

Et kroophold består som minimum af en overnatning på en kro, men kan også sagtens inkludere mad. Typisk vil morgenmaden være inkluderet i opholdet, men du bør altid nærlæse betingelserne for det enkelte ophold. Morgenmad på en kro er ofte indbegrebet af de lækreste retter som røræg, bacon, pølser, frisk frugt, friskbagt brød, pålæg og kager. Hertil kommer naturligvis en dejlig kop kaffe eller te samt juice, vand mm. En klassisk kro-morgenmad skal nok give energi til resten af dagen, ligesom I kan hygge jer rundt om bordet i de skønne kro-omgivelser. Restauranten på en kro er ofte fyldt med stemning og historie, og det at spise på kroen, er således en vigtig del af at være på kroophold.

Det komplette kroophold kan også med fordel indeholde eftermiddagskaffe og -kage samt middag om aftenen. Et kroophold med middag er naturligvis oplagt, da I får mulighed for at opleve mere af kroens unikke stemning og samtidig smage på klassisk dansk kro-mad. Menukortet på landets kroer kan selvfølgelig variere, men ofte finder man klassiske retter som stegt flæsk, wienerschnitzel, pariserbøf og æggekage på kortet. Nogle kroer lægger også vægt på traditionelle egnsretter mens andre er mere eksperimenterende, og f.eks. byder på spændende veganske retter, eller henter inspiration i udenlandske og eksotiske specialiteter.

Udover at det naturligvis altid er dejligt at blive forkælet med lækker mad, og således oplagt at inkludere en middag i forbindelse med dit ophold, så kan det også være ganske praktisk at spise på kroen. Da de fleste kroer ligger på landet eller i små landsbyer, er der sjældent mange alternativer i nærheden, når det gælder spisesteder, ligesom I ikke behøver at holde igen med de våde varer, da I blot skal kunne finde vej til jeres værelse, når aftenen går på hæld.

Gourmet kroophold

Er I til luksuriøs gastronomi, så kan I med fordel kombinere interessen for lækker mad med et skønt kroophold. Flere og flere danske kroer bytter de klassiske danske retter ud med kulinariske oplevelser og historiefortælling. Eftersom kroerne gerne ligger i landlige omgivelser, er der god mulighed for lokale råvarer, og er der fokus på gourmet, så kan der fortælles mange gode historier om ingrediensernes oprindelse. Et gourmet-kroophold byder ofte på overnatning og en fornem aftenmenu – enten en menu, som I selv sammensætter, eller en menu, som er bestemt af kokken. Ofte er det muligt at bestille en vinmenu, som indeholder vine, der er perfekt afstemt med den lækre mad.

Må du ofte sige nej til vin, fordi du skal køre hjem, så føles gourmet-kroopholdet som at komme i himlen. Her behøver I nemlig ikke at planlægge hvem, der skal køre, for bilen kan bare blive stående på parkeringspladsen, mens I finder op til jeres værelse. I gamle dage var en kro-menu ensbetydende med klassiske danske egnsretter, men i forsøget på at tilbyde gæsterne noget ekstra, har flere køkkenchefer valgt at gå en anden vej. Danske kroer er endda repræsenteret i den fornemme Michelin-guide, og det bliver du altså ikke, hvis du serverer en halvsløj skipperlabskovs. Der skal andre boller på suppen, og interesserer I jer for finere madlavning med inspiration fra nær og fjern, så kan I med fordel kigge efter et dedikeret gourmet-kroophold.

Inspirationen til de lækre retter kan sagtens være hentet i Frankrig, Spanien eller Italien, men råvarerne kan stamme fra kroens baghave. De fleste køkkenchefer foretrækker at benytte lokale ingredienser, og have et nært forhold til de lokale leverandører. Netop af denne grund tager gourmet-menuen gerne udgangspunkt i årstidens råvarer.

Kroophold med julefrokost

Julen er hjerternes tid og traditionernes fest. Netop af denne grund er det oplagt at besøge de danske kroer i julemåneden. Den historiske og stemningsfulde atmosfære passer som fod i hose, når det handler om at skabe de perfekte rammer for den klassiske julefrokost. Uanset om det gælder firma-julefrokosten, den hyggelige familiekomsammen eller den mere romantiske middag med julemad, så inviterer de fleste kroer glædeligt indenfor til denne højtid. Julebordet skal gerne fyldes med klassiske retter, og det er præcis hvad man forventer at finde på kroens menukort i november og december. Flere kroer byder på særlige julefrokost-arrangementer, og det er således en god idé at undersøge mulighederne på forhånd, hvis du er interesseret i dette.

Kroophold juleaften

Vil du gerne holde en anderledes jul? Nogle kroer holder åbent juleaften, og byder indenfor til klassisk dansk julemad og julestemning. Et ophold hen over julen kan være en fantastisk oplevelse, og du slipper samtidig for alle de praktiske gøremål. I stedet kan I læne jer tilbage og blive vartet op i bedste stil. Der kan være mange gode grunde til at fejre juleaften på en kro. Måske holder børnene jul med svigerfamilien, eller måske ønsker I bare en anderledes juleaften, som foregår på jeres præmisser?

Når du vælger at holde jul på en kro, ankommer du enten til kroen den 23. eller 24. december, og har gerne to eller tre overnatninger. Der er således god tid til at komme ned i tempo, nyde stemningen og omgivelserne samt slippe væk fra juleræset. Juleaften serveres en traditionel julemiddag, ligesom de øvrige måltider står i julens tegn. Der er hverken sparet på julesmåkagerne, æbleskiverne og gløggen.

Kroophold nytårsaften

Ovenpå julens travlhed og julefrokoster med familie, venner og kollegaer, kan det være dejligt at komme ned i gear. Er I ikke til festfyrværkeri og eller ønsker I blot at gøre noget andet i år? Mange kroer arrangerer særlige nytårs-ophold, hvor en skøn nytårsmiddag suppleres af kransekage, (eventuelt festfyrværkeri) og en dejlig overnatning med efterfølgende morgenmad. Nytårsopholdet er oplagt, hvis I gerne vil gøre noget særligt ud af årets sidste dag, eller hvis I bare gerne vil slippe for at være hjemme netop denne aften. Der kan være mange grunde til at søge væk nytårsaften – specielt hvis du bor i en etageejendom, hvor støjniveauet kan være særligt slemt denne aften. Det kan også være, I bare gerne vil prøve noget nyt, slippe for selv at stå for mad og oprydning eller noget helt andet.

Kroophold med børn

Selvom mange anser kroophold som noget der er forbeholdt voksne – eventuelt som en romantisk weekendtur – så er det bestemt også en mulighed at have børnene med. De fleste børn værdsætter muligheden for at tilbringe kvalitetstid sammen med forældre og/eller bedsteforældre, og vil helt sikkert elske at komme en tur på kroferie.

Når du overvejer at tage børn med på kroferie, bør du naturligvis tjekke hvilke aktiviteter, der findes på kroen. Da nogle kroer kan ligge langt ude på landet, findes der ikke altid et stort udvalg af aktiviteter henvendt til børn. Børnene vil i disse tilfælde have svært ved at aktivere sig selv, og resultatet kan meget vel blive, at iPad og mobiltelefon bliver fundet frem.

Kroophold med hund

I forhold til beliggenhed, er det ofte oplagt at have hund med på kroferie. Kroerne er ofte placeret i skønne naturlige omgivelser, hvor man kan gå mange gode ture med hunden. Det er imidlertid ikke alle kroer, der giver mulighed for, at der kan være hund på værelset. På nogle kroer er der et specifikt antal værelser tilgængelige for gæster med hund, og det kan derfor være en god idé at bestille dit ophold i god tid, hvis du ønsker at medbringe din hund. Tjek eventuelt også adgangsforhold til værelserne – måske kan trapper være en hindring for din hund – ligesom du bør orientere dig om større arrangementer på kroen, som kan stresse din hund. Her tænkes både på større selskaber med mange mennesker, og på støj i forbindelse med fester, dans og musik.

Kroophold med musik og dans

Et kroophold behøver ikke være stift og kedeligt. Netop fordi mange kroer ligger afsides og langt fra de større byers tilbud om fest og musik, kan det være relevant at lede efter en kro, som selv leverer den festivitas, I ønsker. Flere kroer arrangerer ophold, som involverer musik og dans. Disse ophold foregår selvsagt oftest i weekenden, og henvender sig til blandede målgrupper.

Blot fordi det foregår på en kro, behøver det ikke være for et ældre publikum. Alligevel er det en god idé at orientere sig om målgruppen, inden du bestiller dit næste ophold med musik og dans. Så kan I nemlig sikre jer, at musikken og ikke mindst dansetrinnene passer til jer.

Læs også: Guide til det perfekte weekendophold

Hvilken årstid skal jeg tage afsted?

Hvornår er den bedste årstid til et kroophold? Tidspunktet kommer naturligvis helt an på, hvad du gerne vil opleve – enhver årstid kan nemlig være perfekt til et kroophold. Et kroophold kan med fordel kombineres med sommerens sol og strand, gåture i efteråret, juleshopping eller noget helt fjerde. Sommerperioden er ofte den foretrukne tid, når der skal slappes af og holdes ferie i Danmark, men et weekendophold på en hyggelig kro, kan sagtens arrangeres hele året. Faktisk kan det være en fordel at vælge et tidspunkt, som ligger udenfor de klassiske ferieperioder som sommerens industriferie, efterårsferien, juleferien og påskeferien.

Vælger I at tage på kroophold udenfor de klassiske ferieperioder, er der ofte mere rum til afslapning, ligesom prisniveauet kan være betydeligt lavere. Herudover kan det være dejligt at have noget at glæde sig til i perioderne, hvor der ellers er lang tid til den næste ferie. Vælger I et kroophold, som fokuserer på mad og gastronomi, kan årstiden også spille ind i forhold til madlavningen. Er I på jagt efter særlige retter eller ingredienser, bør I derfor overveje hvornår på året det vil være bedst med et kroophold.

Forslag til aktiviteter på et kroophold

De fleste vælger at tage på kroophold for at slappe af og blive forkælet, men der kan naturligvis være mange forskellige årsager til at vælge et ophold på en kro. Herunder får du forslag til nogle af de aktiviteter – og anti-aktiviteter – som I med fordel kan overveje på jeres kroophold.

Afslapning i gårdhaven

De fleste kroer har en gårdhave, terrasse eller lignende, og er vejret godt, er det oplagt at tilbringe nogle timer her. Her kan I slikke sol, nyde kolde eller varme drikkevarer i skyggen, læse en bog, lave håndarbejde eller spille et spil.

Selvom du også har en terrasse derhjemme, er det ikke sikkert, at du får den brugt i det omfang, du ønsker. Bor du i hus, er der nemlig altid en liste med pligter og praktiske opgaver, der skal løses. Sådan er det ikke på kroen. Det at være væk fra sit hjem kan fungere som en slags terapi, hvor du kan tømme hovedet for arbejde og hjemlige pligter, og denne terapi fungerer altså fremragende på en liggestol nær din foretrukne kro.

Vandreture

Mange danske kroer ligger i smukke og historiske omgivelser, og der findes således ofte gode vandreruter i nærheden. Er I interesseret i at vandre, kan I også prioritere kroer som ligger på – eller i nærheden – af særligt interessante vandreruter. Det kunne f.eks. være kroer på Mols, hvor det kuperede terræn, Mols Bjerge, indbyder til udfordrende og spændende vandreture, eller kroer i Sønderjylland, hvor I f.eks. kan begive jer ud på den populære vandrerrute, Gendarmstien, der følger den dansk/tyske grænse og Flensburg Fjord fra Padborg til Høruphav på Als.

På de fleste kroer kan personalet hjælpe med forslag til vandreruter, men I kan også med fordel undersøge mulighederne hjemmefra. Det gælder i særdeleshed hvis I ønsker at prøve kræfter med nogle af de længere og mere udfordrende ruter.

Cykelture

Ude på landet, hvor de fleste kroer ligger så idyllisk, er vejene oplagte til cykelture. Nogle kroer har cykler, som gæsterne frit kan benytte – eller betale et mindre beløb for at leje. Alternativt kan I medbringe jeres egne cykler, hvis I gerne vil udforske området på to hjul. I Danmark findes et stort netværk af lokale, regionale og nationale cykelruter. Disse ruter er markeret med nummererede skilte ude i landskabet, og kan ligeledes studeres på fysiske og digitale kort. De officielle cykelruter følger som regel små veje med begrænset trafik, eller dedikerede cykelstier, og bringer gerne cyklisterne forbi nogle af områdets væsentligste attraktioner.

Kur og wellness

Kur og wellness hænger godt sammen med romantik og afslapning, og er derfor et oplagt match til jeres kroophold. Nogle kroer tilbyder spa- og kurfaciliteter med flotte og indbydende wellness-områder, men det er langt fra hovedparten. Til gengæld kan kroens personale med stor sandsynlighed hjælpe jer i retning af områdets bedste tilbud.

Frokost på kroen

En stor del af et kroophold handler naturligvis om mad. Køkkenet på en kro kan ses som kroens hjerte, og det klassiske menukort er med til at trække gæster til fra nær og fjern. Er I ikke taget afsted på en dagsudflugt, er det derfor oplagt at nyde en lækker frokost på kroen. Kroernes frokostkort varierer naturligvis næsten lige så meget som deres aftenmenu, men der er nu alligevel ofte fokus på klassiske danske retter; dansk smørrebrød er naturligvis et hit, og det samme er æggekage, biksemad, pariserbøf, stjerneskud mf. Tager I afsted på en dagsudflugt, er det dog ikke sikkert, at I behøver undvære kroens lækre mad. Nogle kroer tilbyder nemlig en lækker madpakke, som I kan tage med jer. Denne mulighed er særligt oplagt, hvis I skal ud at vandre eller cykle en længere tur.

Spil og leg

Et kroophold skal gerne bestå af det, I ikke får gjort til daglig. Derfor er det oplagt at hygge med et spil ude eller inde. Kroens have kan være det oplagte sted til en kroketkamp, men nogle kroer ligger også i nærheden af golf- og tennisbaner. Er det golf og tennis, der er formålet med at tage af sted på kroophold, bør I naturligvis undersøge mulighederne inden I beslutter jer for en konkret kro.

Er vejret ikke til spil udendørs, så byder flere kroer også på indendørs underholdning i form af dart, billard og lignende aktiviteter. Herudover kan I tage plads i krostuen med et spil kort eller medbragte brætspil.

Attraktioner og seværdigheder

Hvilke attraktioner og seværdigheder findes i nærheden? I kan med fordel kombinere jeres kroophold med et besøg hos nogle af områdets attraktioner og seværdigheder. Danmark byder på mange skønne oplevelser, og blot fordi du aldrig har hørt om en specifik seværdighed, kan den sagtens være værd at besøge. På kroen findes der ofte inspiration til lokale seværdigheder i form af brochure og flyers, men I kan også med fordel spørge i receptionen, hvor man ofte kan få hjælp til at finde spændende attraktioner i nærheden. Brug også gerne internettet, og besøg eventuelt kroens hjemmeside på forhånd. Her finder man ofte inspiration til sjove og oversete perler.

Det er en god idé at prioritere seværdigheder som ligger tæt på kroen, så I undgår alt for meget transport. Transport får de fleste nok af i hverdagene, og vil I havde de bedste forudsætninger for at slappe af, kan det være smart at begrænse transporttiden rundt til attraktionerne. En til to seværdigheder er tilstrækkeligt på én dag. Det kan føles stressende, hvis I forsøger at få proppet for mange seværdigheder ind i dagens program, og det er derfor bedre at være dedikeret til en enkelt attraktion om formiddagen og én om eftermiddagen. Hvis det drejer sig om ganske korte stop, kan der naturligvis godt være tid til flere seværdigheder, men det vigtigste er at give sig god tid.

Kanotur

Flere steder i Danmark – bl.a. i Midt- og Vestjylland – er det muligt at kombinere kroophold og kanotur. Gudenåen, Skjern Å og Ringkøbing Fjord er oplagte eksempler, hvor vandløb og fjord bringer dig tæt forbi hyggelige kroer. På Sjælland kan du f.eks. sejle i kano på Suså – Sjællands længste å – men der ligger ikke kroer direkte ned til åen. For kombinationen af kano og kro kan der være mere oplagt at vælge kroer ved Roskilde Fjord.

Romantisk kroophold

De klassiske kroer oser af romantik, og det er således oplagt at tage på romantisk kroophold med sin kæreste eller ægtefælle. Inviter din partner med væk fra den trivielle hverdag, og få tid til at nyde hinandens selskab. Mens hverdagene alt for ofte fyldes med arbejde og hjemlige pligter, så kan et kroophold skabe ny energi i jeres forhold, og give jer værdifulde minder med i bagagen. Nogle kroer er afgjort mere romantiske end andre, og leder du efter det helt rette ophold, handler det naturligvis også om omgivelserne. Når du tænker på en romantisk kro, er der helt sikkert noget eventyrligt over den. Kro-bygningen er nok gammel, og ikke alt for stor, men det er jeres værelse derimod – pænt indrettet med en dejlig seng og alt hvad I nu ellers kunne få brug for på sådan et ophold.

Nogle kroer har specialiseret sig i romantiske ophold, hvor rosenblade, chokolade og champagne ligger klar på værelset ved ankomst. Andre steder må I selv stå for romantikken. Uanset hvad, handler det om at skabe gode rammer for den rette stemning, og det skønne samvær. Et romantisk kroophold kan med fordel kombineres med spa og wellness.

Kroophold og wellness

Kan man kombinere kroophold og wellness? Svaret er et rungende ja, hvis du spørger nogle af landets mest populære kroer. Der kan naturligvis argumenteres for, at den afslappede stemning og muligheden for at koble af fra en travl hverdag i sig selv kan kaldes velvære, men her tænkes primært på wellness i form at spabad og mulighed for diverse behandlinger.

En god portion kroer tilbyder efterhånden deres gæster luksuriøse faciliteter indenfor spa og wellness, mens andre har et samarbejde med lokale udbydere. Uanset om du finder spa og wellness på selve kroen eller i nærheden, så er det oplagt at kombinere et kroophold med denne form for kropsligt velvære – særligt hvis det drejer sig om et romantisk kroophold.

Giv et kroophold i gave

Det er blevet populært at give oplevelser i gave, og der findes mange muligheder for at forære et gavekort til et kroophold. Det kan enten være til en konkret kro, eller et gavekort som gælder til flere forskellige kroer. Uanset om du vil dele et kroophold med én du elsker, eller forære det til forældre, bedsteforældre, børn eller børnebørn, så vil det med garanti blive værdsat. De fleste mennesker kan have godt af at komme lidt væk fra hverdagen, men det kan nogle gange knibe med at få taget initiativ til at bestille et ophold. Det er langt fra alle, der er lige gode til at få booket en omgang selvforkælelsen, men så er det jo herligt, at man kan få det i gave.

Synes du også, at det kan være svært at finde på den helt rigtige jule-, fødselsdags- eller bryllupsgave? Et kroophold er perfekt til personen, der i forvejen har alt til hjemmet. Et kroophold er også oplagt til de travle forældre – eventuelt kombineret med en aftale om at passe børnene imens.

Læs også: Guide til det bedste spaophold.

Hvad koster et kroophold?

Der kan være stor forskel på priserne, og prisen kommer naturligvis også an på hvad der er medregnet i opholdet. Skal det blot være en overnatning, kan kroopholdet koste ned til 600-900 kr for to personer (en overnatning med morgenmad), men ønsker du et gourmetophold er prislejet gerne over 2.500 kr. Et ophold med spisning – menu efter kokkens valg – koster ofte 1.400-1.700 kr.

Der er naturligvis stor forskel på, hvad du får for pengene. Nogle steder byder kroen på en unik beliggenhed og luksuriøse værelser, mens andre kroer fokuserer på køkkenets menukort. De fleste generelle gavekort til kroophold – gavekort, som kan benyttes til flere forskellige kroer – findes enten som regulær overnatning eller som kroophold med middag, hvor menuen er bestemt på forhånd.

Billigt kroophold

Er du typer, der altid leder efter de gode tilbud? Der er skam også mulighed for at finde billige kroophold rundt omkring i Danmark. Hvis du gerne vil have et billigt kroophold, handler det om at være fleksibel – både i forhold til tidspunkt og geografi. De billigste kroer ligger gerne i landdistrikterne udenfor de mest populære feriedestinationer. Hvis du søger ro, afslapning og natur, kan du ofte få tilfredsstillet dine behov på disse kroer, men ønsker du større seværdigheder eller byer med mulighed for shopping og café-besøg, er det ikke sikkert, at du skal vælge netop disse kroer.

Mange kroer og hoteller har højere priser i weekenden og i de primære ferieperioder. Du kan således opnå et billigere kroophold, hvis du vælger at overnatte i hverdagene udenfor feriesæsonen. Har du et gavekort til et kroophold, kan du opleve, at der opkræves et tillægsgebyr for overnatning fra fredag til lørdag og/eller fra lørdag til søndag. Ønsker du et billigt kroophold, kan du altså med fordel vælge en kro langt ude på landet, og vælge at opholdet skal foregå i perioden mandag til torsdag udenfor de klassiske ferieperioder.

Fordele ved et kroophold

Der kan nævnes mange fordele ved at tage på kroophold – både fordele ved at komme afsted hjemmefra, og fordele ved at vælge kroen frem for et hotel, en Airbnb og lignende. På kroen får du som oftest en personlig betjening og et nærværende personale. Det hænger naturligvis sammen med, at du ofte tilbringer mere tid på kroen, end du gør på et hotel. Ofte involverer et kroophold både aftenmenu og morgenmad, men kan også sagtens indeholde frokost og eftermiddagskaffe. Fordelene ved at komme afsted hjemmefra er af en helt anden type. Her handler det om det dejlige i at komme væk fra hverdagens travle rutiner, og i stedet finde ro og mulighed for afslapning i hyggelige og uformelle rammer. Et kroophold kan fungere som en decideret energiopladning, hvor du samler kræfter til en ny arbejdsuge.

Alle ophold

Hotelophold
Kroophold
Spaophold
Sommerhus ophold
Gaveidéer
Specialophold
Skandinaviske ophold
Naturophold