Spaophold

Tæt
Find Nearby Rediger markør lokation Få rutevejledning

Hvad er et spaophold?

Et spaophold er en særlig opholdstype, som fokuserer på afslapning, forkælelse og ikke mindst velvære. Opholdet foregår oftest på et spahotel, hvor gæsterne har adgang til en række forskellige behandlinger og wellnessfaciliteter. Faciliteterne kan være alt fra swimmingpool og boblebad til sauna, dampbad og saltbad, mens behandlingerne kan være klassisk massage, bodyscrub, manicure og ansigtsbehandlinger.

Spaophold er bestemt ikke et nyt fænomen, men populariteten er vokset gennem de seneste årtier. I dag findes de klassiske spahoteller med stolte traditioner side om side med store, nye hotelkomplekser, hvor spafaciliteterne er en ekstra bonus for gæsterne. Selvforkælelse er populært som aldrig før, hvilket muligvis skal ses som et ønske om at slippe væk fra den travle hverdag og de klassiske storbyferier med tætpakkede programmer. Når du er på spaophold, gælder det om at komme ned i tempo, og nyde de faciliteter, som stilles til rådighed. Glem alt om madlavning, rengøring og tøjvask, så du i stedet kan koncentrere dig om at slappe af.

Historien bag spaopholdet

Spabadene er bestemt ikke noget nyt fænomen, og historien bag de særlige badeanlæg går lang tilbage i tien. Ordet ’spa’ henviser i sig selv til den belgiske by af samme navn, som allerede i romertiden var kendt for sine mineralrige kilder. Kildevandet kunne efter sigende kurere mangen en sygdom, og vandet skulle både indtages og bades i. Siden det 14. århundrede har Spas mere end 300 kilder trukket gæster til byens badeanlæg, og grundlaget for en egentlig wellness-industri blev lagt for 600 år siden. Spa er naturligvis ikke den eneste europæiske by, som udmærker sig med de klassiske badeanlæg og vand fra kilder som (efter sigende) skulle have helbredende virkninger. Den engelske by Bath er ligeledes kendt for sine romerske badeanlæg, og det samme gælder for byer som Baden-Baden i Tyskland, Karlovy Vary (Karlsbad) i Tjekkiet og Vichy i Frankrig.

Også den ungarske hovedstad, Budapest, er berømt for sine – i dette tilfælde – varme kilder og sine storslåede badeanlæg. I Island er badeanlæggene ved de varme kilder også med til at tiltrække store turiststrømme. Mest kendt er naturligvis Den blå lagune, som ligger sydvest for hovedstaden, Reykjavik. Fælles for mange af de klassiske spabyer rundt i Europa er, at der i takt med deres popularitet opstod betydelige følgeindustrier. Hoteller, gode restauranter, kasinoer, barer, teatre og meget mere blev opført for at tilfredsstille borgerskabet, der havde råd til at aflægge disse byer et besøg. Et ophold – og behandling – i Karlsbad eller Baden-Baden kunne sagtens vare flere uger, og det var således nødvendigt med noget adspredelse.  

Spa for en dag

Mens fortidens kurophold sagtens kunne vare flere uger, så ser det noget anderledes ud i dag. Mange spaophold indeholder blot en enkelt overnatning eller to, og passer således perfekt med en weekend. Mange steder er det dog også muligt at opleve spa for en enkelt dag. Ankommer du til spahotellet om formiddagen, er der god tid til at nyde de forskellige faciliteter i timerne indtil frokost. Efter en let frokostanretning kan resten af dagen bruges på en lækker massage eller lignende. Der kan selvsagt være mange penge at spare, ved at droppe overnatningen på spahotellet, men oplevelsen er naturligvis ikke den samme. Netop overnatning og den efterfølgende morgenmad kan for alvor sikre, at I kommer ned i tempo og får slappet af.

Læs også: Find det bedste kroophold i Danmark

Et hav af afslappende behandlinger

En stor del af spaopholdet handler om at modtage skønne behandlinger, og her er det særligt de forskellige former for massage, der er i høj kurs. Der findes mange forskellige former for massage, lige fra den klassiske wellness-massage til sportsmassage, hot stone massage og graviditetsmassage. Det er også muligt at få foretaget forskellige ansigtsbehandlinger samt bodyscrub, manicure og pedicure.

Det er ikke sikkert, at du kan få alle slags behandlinger på dit foretrukne spahotel, men du kan med fordel undersøge dine muligheder, og bestille de behandlinger, du foretrækker, i god tid. Nedenfor finder du en introduktion til nogle af de mest populære spabehandlinger.

Massage

Massage er naturligvis ikke bare massage, og du skal derfor være opmærksom på, hvilken slags massage, du vælger. Den klassiske wellness-massage (fysiurgisk massage) er altid et godt sted at starte. Til denne form for massage anvendes olie eller creme mens fokus er på muskelspændinger. Massage forbedrer blodcirkulationen, som transporterer næringsstoffer og ilt ud til kroppens celler, ligesom den sørger for at lede affaldsstoffer væk fra cellerne. Wellness-massage er bl.a. godt for overbelastningsskader, muskelspændinger, ømhed, træthed, stress og stivhed. Det kan være fantastisk at få løsnet op for kroppens muskelspændinger, ligesom massagen sørger for, at du kan slappe af i både krop og sind.

Graviditetsmassage

Graviditetsmassage er en særlig massageform, der retter sig mod gravide. Behandlingen er afstressende og afspændende ligesom den traditionelle massage, men fokuserer desuden på de spændinger og smerter, der knytter sig til graviditeten – f.eks. bækkensmerter/bækkenløsning/iskiassmerter, uro i kroppen og spændinger i musklerne.

Graviditetsmassage handler således ikke kun om wellness, men i flere tilfælde også om smertelindring. Netop af denne grund kræver det en massør med ekspertise indenfor området, og det er derfor ikke en massage-form, der udbydes alle steder.

Hot Stone massage

Hot Stone Massage er en særlig massageteknik, hvor varme sten placeres forskellige steder på kroppen. Teknikken stammer oprindeligt fra Kina og Japan, hvor de ældste optegnelser stammer fra det 6. århundrede. Her blev de varme sten brugt til at åbne kroppens energibaner. Også de nordamerikanske indianere har benyttet massage med varme sten i forbindelse med deres ceremonier.

De små varme sten, som benyttes til Hot Stone Massage, er gerne omkring 57 grader, og placeres med lange dybe strøg. Varmen hjælper musklerne til at slappe af og stimulerer samtidig kredsløbet og lymfesystemet. Der anvendes omkring 64 sten til en behandling. Hot Stone Massage hjælper med at afstresse kroppen, afspænde muskler og led, øge blodcirkulationen og fjerne affaldsstoffer.

Ansigtsbehandlinger

På mange spahoteller kan du møde dygtige kosmetologer, og det er således oplagt at få foretaget en ansigtsbehandling, når du er på spaophold. Ansigtsbehandlingen sørger på den ene side for at rense og pleje din hud, men kan også føles afslappende og afstressende. En rensende og dybdegående behandling kan bl.a. inkludere peeling, hvor døde hudceller fjernes, så huden får mere glød, ansigtsmassage, som fremmer cirkulationen, samt maske og specialprodukter, som giver næring til huden. Anti-stress, anti-age, detox og thalasso er blandt de klassiske behandlingstyper, hvor sidstnævnte handler om at forbedre fugtbalancen, afgifte huden og frigøre ansigtet for spændinger. Ansigtsbehandlingerne starter gerne med en ansigtsmassage, der skal få dig til at slappe af, hvorefter der foretages en afrensning med varme håndklæder. Den efterfølgende behandling kan f.eks. bestå af en eller flere ansigtsmasker samt hudpleje med særlige cremer.

Manicure og pedicure

Velvære handler også om udseende, og på flere spahoteller kan du se frem til en førsteklasses manicure og/eller pedicure. Her kan du få filet dine negle, formet dine neglebånd samt modtage fugtighedsgivende behandling af hænder og fødder. Manicure og pedicure er oplagt, hvis du søger selvforkælelse, som kan bidrage til et smukkere ydre. Du kan derfor med fordel undersøge om dit valgte spahotel har kosmetologer tilknyttet, så du kan bestille tid til den perfekte manicure og/eller pedicure.

Behandlinger for par

Nogle spahoteller tilbyder særlige spabehandlinger for par, hvor behandlingsrummene er indrettet med god plads til to personer. På denne måde kan I være i tæt kontakt under behandlingen. Har I valgt spaopholdet som en romantisk weekend, er det oplagt at undersøge muligheden for parbehandlinger – f.eks. parmassage. Det er dog vigtigt at huske, at vi alle har individuelle behov, når det gælder velvære og afslapning. Vælger I at modtage behandlinger sammen som par, kan disse med fordel kombineres med en eller flere individuelle oplevelser.

Skønne og afslappende faciliteter

Du kan møde mange forskellige faciliteter på et spaophold, men blandt de klassiske er naturligvis spabadet med bobler, saunaen og dampbadet. Nogle spahoteller byder også på større bassiner til svømning og spændende oplevelsesbassiner, hvor vandstrømning, lys og lyd kan være en del af oplevelsen. Det er også normalt med en hyggelig café i forlængelse af spaområdet, ligesom du gerne finder en afslappende lounge med liggestole, hvor du kan holde pause fra badning og behandlinger.  

Spabad/Boblebad

Spabadet med bobler er naturligvis blandt de mest populære faciliteter, når der skal slappes af under dit ophold på et spahotel. Spabadet kan både findes inde og ude, og varierer i størrelse. Nogle gange er typen den samme, som kan bruges derhjemme, og andre gange er der tale om store bassiner, med plads til mange gæster på én gang.

Når du sænker kroppen ned i spabadets varme vand, kan du slappe af og glemme alle stressende elementer omkring dig. Den afslappende effekt kan også afhjælpe muskelsmerter, samt bidrage til bedre blodcirkulationen.

Det varme vand kan virke beroligende i sig selv, men med spabadets boblefunktion kan du øge denne effekt. Ved hjælp af de såkaldte jets sendes luftgennemstrømninger gennem vandet, som omdannes til bobler. Placerer du dig korrekt i forhold til bassinets jets, kan du opnå en behagelig massage af kroppens mest udsatte områder.

De fleste spahoteller tilbyder indendørs spabade / boblebade, men nogle steder kan du også opleve det udendørs spabad. Selvom spabadet er placeret udenfor, fungerer det perfekt i al slags vejr, for det varme vand skal nok opvarme kroppen. Nogle steder kan det udendørs spabad være placeret så man har en god udsigt. Er luften kold, så skal du sørge for at holde hele kroppen – inklusive halsen – under vand, så du undgår forfrysning.

Saltbad

Et spabad med saltvand er lidt af en sjældenhed på danske spahoteller, men bestemt værd at prøve under dit spaophold, hvis du har mulighed for det. Saltvandet indeholder mange gavnlige mineraler, vitaminer, aminosyrer og sporstoffer, ligesom du kan opleve den skønne følelse af vægtløshed, når du flyder rundt i saltbassinet.

Saltbade har traditionelt været benyttet som kur mod eksem og psoriasis, og er fortsat en fremragende måde at få renset huden. Når du opholder dig i det varme, saltholdige vand, kan kroppen også optage mineralsalte, som jod, calcium og magnesium.

Sauna

Saunaen er blandt de klassiske faciliteter, som ofte er en del af spa-oplevelsen. Ordet ’sauna’ er finsk for badstue, og saunaen har været benyttet i Finland og andre nordiske lande gennem århundreder. I Rusland er saunaen f.eks. kendt som banja. I Danmark finder du ofte saunaer i svømmehaller og fitnesscentre, og badstuen er oplagt, når det gælder wellness og afslapning.

En sauna fungerer ved at en ovn – ofte elektrisk – varmer særlige sten op til en temperatur på over 80 grader. Saunastenene er som regel store granitskærver, som efterfølgende kan overhældes med vand, for at skabe damp i rummet. Saunaen sørger både for at varme kroppen op, og sætte gang i svedproduktionen.

Når du sveder fjernes affaldsstoffer fra kroppen, ligesom varmen påvirker blodomløbet, stimulerer produktionen af hvide blodlegemer og styrker immunforsvaret. Opholdet i saunaen bør vare 10-20 minutter ad gangen.

Som alternativ til de klassiske finske saunaer findes biosaunaen. En biosauna kan føles mildere end en traditionel finsk sauna, da biosaunaen blot er omkring ca. 60 grader varm (den finske sauna kan være op til ca. 90 grader). Den lavere temperatur og højere luftfugtighed sørger for en mildere oplevelse.

Dampbad

I dampbadet bliver du indhyllet af damp, som hjælper med at åbne porerne og udskille affaldsstoffer. Dampen er gerne omkring 40-50 grader og blandes med duftolier, som er med til at rense dine luftveje. På samme tid virker damp og olier afslappende på krop og sjæl.

Udover at åbne porer, forbedrer dampbadet også blodgennemstrømningen og fremmer frigivelsen af toksiner fra huden. Desuden forbedres symptomerne på visse respiratoriske infektioner, som hoste og astma. Du skal normalt blot opholde dig i dampbadet i 15-20 minutter, hvorefter du med fordel kan bytte det varme rum ud med et koldt gys.

I dampbadet er luftfugtigheden gerne 90-100%, og det kan således føles ganske overvældende at træde indenfor i det højtempererede rum. Til gengæld åbnes alle hudens porre op, og du kan med fordel kombinere turen i dampbad med en grundig peeling, så du ender med en blød og indbydende hud.

Infrarød sauna

Udefra ligner den infrarøde sauna en traditionel sauna, men her hører ligheden også op. Den infrarøde sauna har ingen ovn, men er forsynet med særlige paneler, som udsender elektromagnetiske bølger og stråler, som skaber vibrationer og giver varme i kroppen. De magnetiske bølger udgør ingen fare, og er ganske harmløse. Modsat den traditionelle sauna, så er den infrarøde udgave hverken fugtig eller overdrevet varm i sig selv. Temperaturen indstilles gerne til 40-65 grader.

Nogle af virkningerne er dog de samme, som man kender fra den traditionelle sauna, nemlig udrensning af affaldsstoffer. Selvom temperaturen i den infrarøde sauna er lavere, så går strålerne dybere i muskelvæv og knogler, og udskiller således flere affaldsstoffer. Resultatet er, at selvom du ikke føler at sveden driver af dig som i en traditionel sauna, så er effekten faktisk større i denne “køligere” udgave.

Fodbad

Du behøver ikke have hele kroppen under vand for at opnå nydelse og afslapning. Med fødderne solidt placeret i en fodspa, kan du sætte sig godt til rette og nyde varmen trække op i kroppen. Et fodbad under dit spaophold kan inkludere fodmassage og påsmøring af særlige olier, ligesom vandet kan være tilsat skønne aromastoffer.

Doktorfisk

Doktorfisk er en videreudvikling af det klassiske fodbad, og fungerer ved at dine fødder og underben sænkes ned i et bassin med levende Garra Rufa-fisk. Denne fiskeart kaldes også for doktorfisk, da de kan hjælpe med at pleje og passe på dine fødder.

Fiskene spiser nemlig føddernes hårde og døde hud, og gør således huden blød og indbydende. Fiskenes ’peeling-behandling’ er både effektiv og blid. Udover at spise de døde hudceller, er det også bare en sjov oplevelse af have de små fisk til at svømme rundt om sine fødder og tæer.

Koldt chokbad

Det er oplagt at kombinere vinterbadning med en tur i saunaen, men du behøver bestemt ikke at være vinterbader for at værdsatte det kolde chokbad under dit spaophold. Chokbadet, også kendt som ’det kolde gys’ kan hjælpe med blodgennemstrømningen i kroppen, og kan udskille endorfiner i hjernen.

Det kolde chokbad behøver i realiteten ikke være så koldt endda, for det er primært kontrasten mellem varmt og koldt, det handler om. Når du har siddet i saunaen eller i dampbadet og fået varmen i hele kroppen, kan du med fordel opsøge det kolde gys. Nogle steder er chokbadet en kold bruser, mens det andre steder er et bassin, man kan springe ned i.

Det kan kræve en god portion overvindelse at blive overhældt med koldt vand, eller springe ned i det afkølede bassin, men tilfredsstillelsen bagefter er ubeskrivelig. Efter at have udsat kroppen for det kolde chok, kan du med fordel vende tilbage til saunaens eller dampbadets varme.

Svømmebassin

Et svømmebassin behøver nødvendigvis ikke at være en del af spaoplevelsen, men findes alligevel på flere spahoteller og anstalter der tilbyder dagsspa. Den klassiske swimmingpool, som man kender fra svømmehallen, kan imidlertid være en ganske populære facilitet i forbindelse med et spaophold, og funger ligeledes godt sammen med de øvrige spa-faciliteter.

Når du svømmer, bruger du mange af kroppens muskler, og forbrænder samtidig mange kalorier. Som motionsform er svømning derfor oplagt, og starter du dagen med en svømmetur, hvor du får gang i musklerne, kan du nyde de øvrige faciliteter – som f.eks. sauna, dampbad samt de forskellige behandlingstilbud – i langt højere grad.

Loungeområde

Det er meget normalt at der findes et loungeområde i forbindelse med wellness-faciliteterne på spahotellet. Her kan du læne dig tilbage i de behagelige stole, og slappe af med badekåben omkring dig. Det er oplagt at holde nogle lange pauser væk fra bassiner og saunaer, og det kan du med fordel gøre her i loungeområdet, hvor der desuden ofte findes isvand, kaffe og te. Nogle gange findes her også frugt og lignende.

Mad og drikke på spaophold

Et spaophold skal naturligvis være en helhedsoplevelse, og det er således oplagt at forkæle alle sanserne – herunder smagssansen. De fleste spahoteller byder også på en god restaurant, hvor du enten kan nyde en let frokost eller en lækker aftenmenu.

Udover de klassiske måltider, er det også vigtigt at du får nok at spise og drikke i løbet af dagen. Når du opholder dig i varme og fugtige omgivelser, sveder du også mere. Det samme gør sig gældende i forbindelse med massage, hvor kroppens muskler kommer på overarbejde. Derfor er det vigtigt, at du løbende drikker godt med vand.

Luksus spaophold

Er du til luksus? Spaophold findes i mange forskellige prisklasser, og netop prisen fortæller meget om, hvor luksuriøst et ophold, du kan forvente. Nogle af landets bedst kendte spahoteller som f.eks. Kurhotel Skodsborg og Hotel Vejlefjord, fokuserer på de fornemme faciliteter og storslåede rammer, men det kan også sagtens være andre elementer, der bringer opholdet op i luksusklassen.

Det komplette – og luksuriøse – spaophold kan med fordel indeholde lækker mad og gode vine. Flere af de populære spahoteller har restauranter, som byder på gourmetmad, og du kan således se frem til forkælelse for alle sanser. Inviter din partner med på en uforglemmelig weekend med masser af luksus, afslapning og forkælelse.

Spaophold med børn

Vil du gerne på spaophold med dine børn? Spaophold er ofte en romantisk oplevelse for par eller en forkælelsestur for veninderne, og det er langt fra ikke alle spahoteller, som har faciliteter for børn. Boblebade, saunaer og dampbade anses generelt ikke som legeområder på de større spahoteller, og når det kommer til behandlinger som massage og dets lige, er disse heller ikke rettet mod børn.

Når det er sagt, så findes der naturligvis muligheder for at have børnene med på spaophold. I en såkaldt familiespa er det nemlig plads til alle – både børn og voksne. Selvom børnevenlige spaoplevelser måske ikke er de mest fremtrædende, så findes de skam rundt omkring i landet.

Når du skal have børn med på spaophold, er det naturligvis vigtigt at det foregår på børnenes præmisser. Start altid med at undersøge, om det er muligt at medbringe børn på det spahotel, du har i kikkerten, og undersøg herudover hvilke faciliteter, der stilles til rådighed. Børn kan få meget sjov ud af svømmebassiner og boblebade, men der skal helst også være andre faciliteter.

Nogle steder ligger spafaciliteterne side om side med en klassisk svømmehal, og netop disse steder kan være oplagt for familier med børn. Faktisk vil børnene nok ofte foretrække en traditionel svømmehal eller ry vandland frem for det klassiske spamiljø.

Spaophold nytårsaften

Overvejer I en alternativ nytårsaften? Et spaophold kan være den perfekte afslutning på året, hvor I får god mulighed for at nyde hinandens selskab, lækker mad og masser af forkælelse. Flere spahoteller arrangerer særlige nytårsophold, som både tilgodeser de klassiske spaoplevelser og de lige så klassiske krav til den perfekte nytårsfest.

Et spaophold nytårsaften starter gerne først på eftermiddagen den 30. eller 31. december. Ankommer I den 30. december, har I masser af tid til at nyde hotellets spafaciliteter, og få de behandlinger, I ønsker. Om aftenen den 31. december arrangeres gerne en stor fest, men nogle hoteller tilbyder også nytårsfejring i mere rolige omgivelser.

Billigt spaophold

Det handler om at gøre en god handel, og danskerne er vilde med deals. Faktisk virker det nogle gange til, at oplevelsen bliver bedre jo flere penge, man er sparet. En hurtig søgning på ’spaophold Danmark deal’ byder da også på mange muligheder for skøn afslapning i hele landet. Men hvad skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil finde et billigt spaophold?

Når det gælder billige ophold – også spaophold – er det altid en god idé at være fleksibel i sin planlægning. Der kan være mange penge at spare, hvis du har tid når, andre ikke har det. Undgå at bestille dit ophold i weekender, og undgå ligeledes de gængse ferieperioder. Da spaophold gerne har noget med romantik at gøre, skal du muligvis også se bort fra datoer omkring Valentinsdag, som fejres 14. februar.

Du skal heller ikke være kræsen, når det gælder placering. Er du fleksibel i forhold til hotellets beliggenhed, har du gode muligheder for at finde et billigt spaophold. Sidst men ikke mindst kan det være en god idé at være tidligt ude, og bestille dit ophold i god tid.

Fordele ved et spaophold

Et spaophold er oplagt, hvis du gerne vil slappe af og nyde en weekend sammen med din partner, ven eller veninde. Her er fokus på selvforkælelse og nærvær, og det er muligt at komme helt ned i tempo langt væk fra den hektiske hverdag. Herudover er spaopholdet også gerne forbundet med lækker mad og sjove aktiviteter.

Der findes mange forskellige opholdstyper, men spaopholdet er blevet yderst populært. Her kan du gøre noget godt for din krop, og få ladet batterierne op, så du er klar til endnu en tørn på arbejdet og i hjemmet. Spaopholdet sidder således i kroppen længe efter at du har forladt hotellet – ikke blot som gode minder, men som fornyet energi, som hurtigt smitter af på dine opgivelser.

Gode råd inden du tager afsted på spaophold

Er det første gang, du skal på spaophold? Det kan være svært at planlægge det perfekte ophold, hvis du ikke har så meget erfaring, ligesom oplevelsen også kan være meget forskellig fra sted til sted. Herunder finder du nogle gode råd, som du med fordel kan have med i dine overvejelser, når du gør dig klar til at tage af sted på spaophold.

Afsæt god tid til alt

Et spaophold handler om at slappe af, og derfor er det vigtigt, at du giver dig tid til at finde den indre ro. På et spaophold findes der ofte mange spændende tilbud, lige fra de mange unikke behandlinger og aktiviteter som gymnastik og dans til relevante foredrag og lignende. Her handler det om at foretage en selektiv udvælgelse, og prioritere nogle få aktiviteter hver dag. Undgå at fylde dagens program op, men afsæt god tid til afslapning.

Tænk på dig selv og din rejsepartner

Selvom du er afsted med din kæreste, ægtefælle, ven eller veninde, er det ikke sikkert, at det er de samme aktiviteter, I vil gøre brug af. Og sådan skal det også være. Har din veninde lyst til at starte dagen i motionsrummet, kan du sagtens vælge at tilbringe morgenstunden i spabadet.

Tænk på at I har forskellige behov og forskellige ønsker, og glæd dig til gengæld til at I kan mødes til en lækker frokost. For at alle får det optimale ud af opholdet, er det vigtigt, at I afsætter tid til at gøre præcis det, der passer til jer.

Vær ude i god tid

Kan du ikke få den behandling, du havde udset dig? Det er en rigtig ærgerlig følelse at stå med, hvis du havde set frem til en specifik behandling under dit ophold. Det kan derfor anbefales at begynde planlægningen i god tid, og booke dine behandlinger hjemmefra.

Tjek hvilke behandlinger som tilbydes, og vælg en eller to ud. Kvalitet er vigtigere end kvantitet, så du bør udelukkende gå med de behandlinger, du føler mest for. Nogle gange kan det være muligt at booke behandlinger på stedet – f.eks. hvis der kommer et afbud – men det er bedre at være på den sikre side. På denne måde får du mest muligt ud af dit spaophold.

Få styr på pakkelisten

Når du skal på spaophold, er det vigtigt at have de rigtige ting med i kufferten. Du bør naturligvis tage udgangspunkt i hvilke aktiviteter, du er til, så du f.eks. medbringer løbesko, hvis du planlægger at starte dagene i fitnessrummet.

Det meste af tiden er det imidlertid dit badetøj, du har brug for. Medbring gerne to badedragter / bikinier / badebukser, så du altid har et tørt sæt at skifte med. Det kan være ubehageligt at gå rundt med vådt badetøj en hel dag.

Langt de fleste spahoteller stiller badekåber og badetøfler til rådighed for gæsterne, men skulle dette ikke være tilfældet, må du selv medbringe det. Du behøver til gengæld kun medbringe ganske lidt af dit almindelige tøj, for det skal du sandsynligvis kun bruge, når du skal spise. Hold også igen med skønhedsprodukterne – det er ikke smart at bringe cremer og lotion med ned i de fælles badeområder.

Det er vigtigt at få rigeligt med væske, når man er i spa. Ofte serveres der isvand, samt kaffe og te. Er der noget andet, du foretrækker at drikke, når du sveder og bruger din krop, kan du med fordel medbringe det sammen med en drikkedunk. Det samme gælder energibarer og lignende.

Ofte stillede
spørgsmål

Et spaophold omtales også gerne som et wellnessophold eller kurophold, og er en opholdstype hvor der fokuseres på afslapning og velvære. I forbindelse med opholdet har du adgang til forskellige spa- og wellnessfaciliteter, ligesom der vil være mulighed for at få forskellige behandlinger. Du kan læse mere om spaophold i selve artiklen.

Prisen for et spaophold kan variere meget, men starter gerne omkring 1500 kr. for et døgn for to personer. Er du heldig, kan du nogle gange finde et ophold for omkring 1000 kr. Er du kun interesseret i spaoplevelsen (uden overnatning) starter priserne gerne ved 250 pr. person for adgang til spa-faciliteterne.

Der findes spahoteller i hele Danmark. Hotellerne ligger gerne i smukke omgivelser – f.eks. langs kysten, men der findes også spahoteller, som ligger centralt i byerne. Det kan være en fordel at vælge et hotel i naturskønne omgivelser, da det giver mulighed for øget afslapning.

Alle ophold

Hotelophold
Kroophold
Spaophold
Sommerhus ophold
Gaveidéer
Specialophold
Skandinaviske ophold
Naturophold