Forside » Rute med forskellige kulturoplevelser på Fyn

Rute med forskellige kulturoplevelser på Fyn

Kulturoplevelser på Fyn

På Fyn finder du ikke kun de skønneste naturperler. Landsdelen mellem Jylland og Sjælland byder på et væld af kulturoplevelser for både store og små. Skal ferien eller weekendopholdet emme af lærerige oplevelser, inspiration og fascination over Danmarks forhistorie, er Fyn det helt rette sted at tage hen. I alle afkroge af Fyn er der kulturhistoriske attraktioner, som tiltrækker danskere og turister fra hele verden.

Under kan du læse mere om en række af de attraktioner og aktiviteter, som kan besøges med familien.

Rute med forskellige kulturoplevelser på Fyn

Går dig eller din familie op i den danske kultur og ønsker at opleve skønne Fyn på en lidt anderledes måde? Så kan du nu med denne rute fordybe dig med forskellige kulturoplevelser. Hvis man ønsker at begå sig ud på denne unikke rute, vil det tage cirka 2 dage da ruten er på hele 122 km. Man kommer til at opleve forskellige tidsaldre ligefra vikingetiden til den fynske besættelses historie i 2. verdenskrig.

1. stop: Vikingemuseet Ladby

Det populære vikingemuseum er beliggende på den sydlige del af Fyn ved Kerteminde. Her kan du tage børnene med til en uforglemmelig dag, hvor I kan gå i vikingernes fodspor og lade jer optage af Danmarks forhistorie fra midten af år 900 til cirka år 1050. Vikingemuseet Ladby byder velkommen til interaktive og børnevenlige udstillinger hele året rundt. Der forskellige aktiviteter både indenfor og udendørs, og i skolernes ferier er mange af oplevelserne gjort levende af personalet og de mange frivillige.

Iblandt de mest populære attraktioner ved Vikingemuseet Ladby er ”Ladbydragen”, der er et stort vikingeskib, som er blevet rekonstrueret i 1:1 størrelse.

Læs mere om oplevelsen

2. stop: Odins Odense

”Odins Odense” er en jernalderlandsby, der kan besøges hele året rundt. Den befinder sig i hjertet af Fyn, og der er masser af oplevelser at dykke ned i for hele familien. Fælles for alle deludstillinger er, at de centrerer sig om jernalderen. Landsbyen er et udendørs museum, der er bygget op omkring fund af en gammel boplads, som går flere tusinde år tilbage i tiden. I ferier og weekender i højsommeren kan der laves mad over bål, kreative sysler og prøves kræfter med at forarbejde skind og våben. Der er guidede rundture for de interesserede, og der er levendegørelse, hvor du og familien kan blive klogere på livet fra omkring år 500 f.v.t og til år 850.

Det er let at komme til Odins Odense. Jernalderslandsbyen er forbundet til Odense via stier, som er henvendt til gående og cyklende.

Læs mere om oplevelsen

3. stop: Besættelsesmuseum Fyn

Besættelsesmuseum Fyn er for de store børn og voksne, der har interesse for 2. verdenskrig og årene fra slutningen af 1930’erne og til befrielsen i 1945. På museet kan der ses udstillinger med billeder og effekter fra den tid, hvor Danmark var besat af tyskerne. Der findes en permanent udstilling på museet, der viser tyskernes tilstedeværelse i Danmark, og hvor der kan fås et indblik i danskernes hverdage fra årene 1940-1945.

Museet råder over en tysk kommandobunker fra 1944, som i dag er en del af vores kulturhistorie.

Besættelsesmuseum Fyn holder til på gården Rosendal og lige ved siden af H. C. Andersen Airport ved Odense.

Læs mere om oplevelsen

4. stop: H. C. Andersens Barndomshjem

Hvis der er én betydningsfuld personlighed, som Fyn og i særdeleshed Odense er kendt for i kultursammenhæng, er det H. C. Andersen. I hjertet af Odense kan hans ydmyge barndomshjem besøges. Her kan du og familien gå i de rum, som vores folkekære og verdenskendte forfatter voksede op i. Som det ses i barndomshjemmet, er forfatteren til blandt andet ”Snedronningen”, ”Tommelise”, ”Den Grimme Ælling” og ”Fyrtøjet” født ind i fattige kår. Barndomshjemmet bærer præg af farens erhverv som skomager.

Det var netop de trange kår, der var med til at stimulere H. C. Andersens fantasi og kreativitet. Et indblik i barndomshjemmet er med til at give forståelse for det elskede forfatterskab, som den danske digter og forfatter skabte sig i voksenlivet og efter sin død.

Læs mere om oplevelsen

5. stop: Den Fynske Landsby

Vil du opleve livet omkring 1800tallet på den mest autentiske måde, skal du besøge Den Fynske Landsby. Landsbyen befinder sig i den sydlige del af Odense, og den er et besøg værd uanset tid på året. Igennem de seneste år er der sket udvidelser af landsbyen. I dag er der både købmand, skole, værksteder, smedje, huse, mejeri og mange andre udstillinger, der kan besøges i den store landsby. I højsommeren og i skolernes ferier er der frivillige, som arbejder i landsbyen og er med til at gøre den levende og inspirerende for de mange gæster.

Der er gode muligheder for spise medbragt mad i landsbyen, ligesom der kan købes mad fra restauranterne og caféerne, som holder til i landsbyen.

Læs mere om oplevelsen

6. stop: Slotsophold for 2 personer

Når overnatningen på Fyn skal i hus, kan der med fordel bookes ophold på et af de mange slotte, som pryder landsdelen. Historisk set har Fyn udgjort en værdifuld placering for nogle af de velhavende familier og slægter i Danmark, og derfor er der en stor forekomst af slotte, som i dag er delvise museer eller hoteller. Den store fordel ved de mange slotte, der er blevet gjort til hoteller, er bredden af valgmuligheder. Sammen med din kæreste, ægtefælle, voksne barn eller gode veninde kan der bookes overnatning på et slot, som matcher jeres ønsker til beliggende og krav til faciliteter.

Læs mere om oplevelsen

7. stop: Egeskov Slot

Egeskov Slot er det største og mest velkendte slot på Fyn. Det huser Danmarks største veteranbils-museum, og rundt om slottet finder du de skønneste naturoaser og parker. Egeskov blev bygget for knap 500 år siden, og det har været beboet af familien Ahlefeldt-Laurvig-Bille i stort set alle årene. Det er muligt at besøge hovedparten af alle rum, sale og kamre på slottet. Der er både faste udstillinger på slottet, ligesom der er vandreudstillinger. Med en entrébillet kan alle udstillinger på og omkring slottet besøges. I parkerne kan der leges og nydes mad. Til de eventyrlystne børn kan underholdningen sikres i den store labyrint, der er bygget op med høje hække.

Læs mere om oplevelsen

8. stop: Faaborg Museum

Er du til kunst fra begyndelsen af 1900tallet og frem, vil udstillingerne på Faaborg Museum med sikkerhed betage dig. Her kan du dykke ned i de fynske maleres værker, og du kan slappe af i de fascinerende og betagende omgivelser både på museet og udenfor i den tilhørende park. Det unikke ved museet er, at det koncentrerer sig om de danske kunstnere, der har rødder på Fyn. Det gælder båden indenfor malerkunst, arkitektur, design og formgivning.

Alle dele af museet er navngivet efter den kunstner, hvis værker er udstillet der.

Læs mere om oplevelsen